دایرکتوری های مهم در لینوکس
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: علوم کامپیوتر و الگوریتم

معرفی دایرکتوری های مهم در لینوکس: برای هر شخصی که دانش کاملی از سیستم عامل و سیستم فایل لینوکس ندارد، ممکن است استفاده از آن وحشتناک باشد و برای یک تازه کار ممکن است، مشکل ایجاد کند.
مقدمه:
لینوکس خانوادهای از سیستمعاملهای منبع باز شبیه به یونیکس است که بر اساس هسته لینوکس، هسته سیستم عامل برای اولین بار در ۱۷ سپتامبر ۱۹۹۱ توسط لینوس توروالدز منتشر شد. linux معمولاً در یک توزیع لینوکس بسته بندی می شود.
توزیع ها شامل هسته لینوکس، نرم افزار و کتابخانه های سیستم پشتیبانی می شود که بسیاری از آنها توسط پروژه گنو ارائه شده اند. بسیاری از توزیعهای لینوکس از کلمه «لینوکس» در نام خود استفاده میکنند، اما بنیاد نرمافزار آزاد از نام «گنو/لینوکس» برای تأکید بر اهمیت نرمافزار گنو استفاده میکند که باعث ایجاد برخی بحثها میشود.
این مقاله با هدف ارائه اطلاعاتی در مورد سیستم فایل لینوکس، قابلیت استفاده و مکان آنها می باشد.
نمودار ساختار دایرکتوری های مهم در لینوکس
یک توزیع استاندارد لینوکس از ساختار دایرکتوری مطابق با نمودار و توضیحات زیر پیروی می کند.
هر یک از دایرکتوری های بالا (که در وهله اول یک فایل است) حاوی اطلاعات مهمی است که برای بوت شدن در درایورهای دستگاه، فایل های پیکربندی و غیره لازم است. با توضیح مختصر هدف هر دایرکتوری، به صورت سلسله مراتبی شروع می کنیم.
-
/bin :
تمام برنامه های باینری اجرایی (فایل) مورد نیاز در هنگام بوت، تعمیر، فایل های مورد نیاز برای اجرا در حالت تک کاربره، و سایر دستورات مهم و اساسی مانند، cat، du، df، tar، rpm، wc، تاریخ.
-
/boot:
فایل های مهم را در طول فرآیند بوت شدن نگه می دارد، از جمله هسته لینوکس.
-
/dev :
حاوی تمام فایلهایی که مربوط به خود دستگاه میباشد. شامل همهی دستگاههای سختافزاری روی دستگاه مانند cdrom ، cpu و غیره است. ابن دابرکتوری فرم مختصر شده عبارت devices files میباشد.
-
/etc:
شامل فایل های پیکربندی برنامه، راه اندازی، خاموش کردن، شروع، توقف برای هر برنامه جداگانه است.
-
/home :
فهرست اصلی کاربران میباشد. هر بار که یک کاربر جدید ایجاد می شود، دایرکتوری به نام کاربر در فهرست اصلی ایجاد می شود که شامل دایرکتوری های دیگری مانند دسکتاپ، دانلودها، اسناد و غیره است.
-
/lib:
دایرکتوری Lib شامل ماژولهای هسته و تصاویر کتابخانه مشترک مورد نیاز برای بوت کردن سیستم و اجرای دستورات در سیستم فایل root است.
-
/lost+found:
این دایرکتوری در حین نصب لینوکس نصب می شود و برای بازیابی فایل هایی که ممکن است به دلیل خاموش شدن غیرمنتظره خراب شوند مفید است.
-
/media
:
دایرکتوری mount موقت برای دستگاه هایی که قابلیت جابجایی دارند مانند media/cdrom ایجاد می شود.
-
/mnt:
دایرکتوری mount موقت برای نصب فایل سیستم ایجاد میشود.
-
/opt:
مخفف Optional می باشد. حاوی نرم افزارهای کاربردی شخص ثالث به عنوان مثال، جاوا و غیره.
-
/proc:
یک فایل-سیستم مجازی است که حاوی اطلاعاتی در مورد فرآیند در حال اجرا با یک Process-id خاص با نام pid میباشد.
-
/root:
این دایرکتوری اصلی کاربر root است و هرگز نباید با “/” اشتباه گرفته شود.
-
/run:
این دایرکتوری تنها راه حل درست برای مشکل زود هنگام اجرا است.
-
/sbin:
شامل برنامههای اجرایی باینری است که توسط مدیر سیستم برای تعمیر و نگهداری مورد نیاز است. به عنوان مثال، iptables، fdisk، ifconfig، swapon، راه اندازی مجدد و غیره.
-
/srv:
واژه Service به صورت اختصاری ‘srv’ است. این دایرکتوری حاوی فایلهای مربوط به سرور و سرویس است.
-
/sys:
توزیعهای مدرن لینوکس شامل دایرکتوری /sys به عنوان یک فایل سیستم مجازی است که دستگاههای متصل به سیستم را ذخیره میکند و اجازه میدهد تا تغییراتی در آنها ایجاد شود.
-
/tmp:
دایرکتوری موقت سیستم، قابل دسترسی توسط کاربران و روت. فایلهای موقتی را برای کاربر و سیستم ذخیره میکند، تا زمان راهاندازی بعدی.
-
/usr:
شامل باینری های اجرایی، اسناد، کد منبع، کتابخانه های برنامه سطح دوم است.
-
/var :
مخفف variable است. انتظار می رود محتویات این فایل افزایش یابد. این فهرست شامل log، lock، spool، mail و فایل های موقت است.
بدون دیدگاه