تاریخچه اینترنت
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: علوم کامپیوتر و الگوریتم

تاریخچه اینترنت (internet): همانطور که از تکنولوژی ای چنین توسعه پذیر و دائم التغیر انتظار دارید,اختراع اینترنت توسط یک نفر امکان پذیر نیست.اینترنت حاصل کار و تلاش بسیاری از دانشمندان پایه گذار,برنامه نویس ها و مهندسانی است که هرکدام ویژگی و تکنولوژی جدیدی به “سوپرشاهراه اطلاعاتی” که هم اکنون از آن استفاده کرده و با آن آشنایی داریم,اضافه کرده اند.
تاریخچه:
سالها قبل از اینکه تکنولوژی مورد نیاز برای ساخت اینترنت وجود داشته باشد,دانشمندان زیادی از جمله نیکولا تسلا وجود شبکه اطلاع رسانی جهانی را پیش بینی کرده بودند.نیکولا تسلا به ایده وجود “سیستم بی سیم جهانی” در اوایل سالهای ۱۹۰۰ میلادی فکر میکرد و متفکران عمل گرا مانند پائول آتلِت و وانوار بوش سیستم ذخیره سازی مکانیزه و قابل جستجوی کتب و مدیا و رسانه ها در سالهای ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ ایجاد کردند.
اولین تعامل اجتماعی ثبت شده که از طریق شبکه بندی قابل انجام بود,رشته یادداشت های جی.سی.آر لیکلایدر اِم.آی.تی در آگوست ۱۹۶۲ درمورد نظریه “شبکه ارتباطی بی نهایت بزرگ” بود.لیکلایدر در این یادداشت ها درمورد ارتباط جهانی کامپیوترها صحبت میکرد که همه میتوانند از طریق هر درگاهی به اطلاعات و برنامه های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.مدت کوتاهی پس از ارائه شدن این نظریه,دانشمندان کامپیوتر ایده “پاکِت سوئیچینگ” را گسترش دادند که متدی مفید برای فرستادن داده های الکترونیک است که بعدها یکی از مهمترین بلوکهای ساخت اینترنت تبدیل شد.
اولین نسخه آزمایشی قابل استفاده از اینترنت در اواخر ۱۹۶۰ به وسیله ی ARPANET یا Advanced Research Project Agency Network ساخته شد.ARPANET که توسط وزارت دفاع آمریکا دارای اعتبار مالی بود از پاکِت سوئیچینگ برای برقراری ارتباط میان کامپیوترهای مختلف بر روی یک شبکه ارتباطی استفاده کرد.
در ۲۹ اکتبر سال ۱۹۶۹, ARPAnet اولین پیام خود را از طریق ارتباط “نود به نود” از یک کامپیوتر به یک کامپیوتر دیگر فرستاد.یک کامپیوتر در دانشگاه کلیفرنیا و دیگری در استنفورد قرار داست که هر کدام از این کامپیوترها به وسعت خانه ای کوچک بود.پیام کوتاه و ساده بود –”LOGIN”— اما با این حال شبکه ی نوپای ARPA از کار افتاد.کامپیوتری که در استنفورد قرار داشت فقط دو حرف اول کلمه را دریافت کرد.
این تکنولوژی در سالهای ۱۹۷۰ پس از اینکه دانشمندان رابرت کان و وینتون کرف پروتکل کنترل ارتباطات و پروتکل اینترنت را که یک مدل ارتباطی درمورد چگونگی انتقال داده میان چند شبکه ارتباطی بود;به رشد خود ادامه داد.
این پروتکل ها در اول ژانویه ۱۹۸۳ توسط ARPAnet پذیرفته شد و پس از آن محققان مشغول به گرد آوردن و سر هم کردن “Network of Networks” یا شبکه ارتباطی مادر شدند که تبدیل به اینترنتی که درحال حاضر از آن استفاده میکنیم,شد.جهان آنلاین در سال ۱۹۹۰ که دانشمند کامپیوتر تیم بِرنِرز-لی شبکه وب جهانی را اختراع کرد.اکثر مواقع وب با اینترنت اشتباه گرفته می شود.وب یکی از رایج ترین روش برای دسترسی به داده های آنلاین به شکل وبسایت و هایپرلینک و پیوند است.
وب به معروفیت عمومی اینترنت کمک کرد و قدمی مهم در گسترش گنجینه از اطلاعات عظیم بود که اکثر ما درحال حاضر به صورت روزانه به آن دسترسی داریم.
بدون دیدگاه