ایلان ماسک
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات علمی

همه چیز درمورد ایلان ماسک(Elon Reeve Musk): ایلان ماسک، (متولد ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱، پرتوریا، آفریقای جنوبی)، کارآفرین آمریکایی متولد آفریقای جنوبی که شرکت پرداخت الکترونیکی پی پال را تأسیس کرد و اسپیس ایکس، سازنده وسایل پرتاب و فضاپیما را تشکیل داد. او همچنین یکی از اولین سرمایه گذاران مهم و همچنین مدیر اجرایی شرکت تولید کننده خودروهای الکتریکی تسلا بود.
سنین جوانی و تحصیلات
ایلان ریو ماسک در سال ۱۹۷۱ در پرتوریا، آفریقای جنوبی، بزرگترین فرزند از سه فرزند به دنیا آمد. پدرش یک مهندس آفریقای جنوبی، مادرش یک مدل کانادایی و متخصص تغذیه بود.
پس از طلاق والدینش در سال ۱۹۸۰، ماسک عمدتاً با پدرش زندگی می کرد. او استعداد خود را برای کامپیوتر و کارآفرینی در سنین پایین نشان داد. در سن ۱۲ سالگی یک بازی ویدیویی ساخت و آن را به یک مجله کامپیوتری فروخت. در سال ۱۹۸۸، پس از اخذ پاسپورت کانادایی، ماسک آفریقای جنوبی را ترک کرد زیرا تمایلی به حمایت از آپارتاید از طریق خدمت اجباری سربازی نداشت و همچنین او به دنبال فرصتهای اقتصادی بیشتر در ایالات متحده بود. ماسک در دانشگاه کوئینز در کینگستون، انتاریو تحصیل کرد و در سال ۱۹۹۲ به دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا منتقل شد و در سال ۱۹۹۷ مدرک لیسانس خود را در رشته فیزیک و اقتصاد دریافت کرد. او در مقطع کارشناسی ارشد در رشته فیزیک در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا ثبت نام کرد، اما تنها پس از دو روز ترک تحصیل کرد زیرا او احساس می کرد که اینترنت پتانسیل بسیار بیشتری برای تغییر جامعه نسبت به کار در فیزیک دارد.
پی پال و اسپیس ایکس
در سال ۱۹۹۵ او Zip2 را تأسیس کرد، شرکتی که نقشه ها و فهرست های تجاری را برای روزنامه های آنلاین ارائه می کرد. در سال ۱۹۹۹ Zip2 توسط سازنده کامپیوتر Compaq به قیمت ۳۰۷ میلیون دلار خریداری شد و ماسک سپس یک شرکت خدمات مالی آنلاین به نام X.com را تأسیس کرد که بعداً به PayPal تبدیل شد که در انتقال پول به صورت آنلاین تخصص داشت. حراج آنلاین eBay در سال ۲۰۰۲ پی پال را به قیمت ۱.۵ میلیارد دلار خریداری کرد.
ماسک مدتها متقاعد شده بود که برای بقای حیات، بشریت باید به گونه ای چند سیاره ای تبدیل شود. با این حال او از هزینه های هنگفت راکت انداز ناراضی بود. در سال ۲۰۰۲ او فناوری های اکتشاف فضایی (Space X) را برای ساخت موشک های مقرون به صرفه تر تأسیس کرد. دو موشک اول آن فالکون ۱ (اولین بار در سال ۲۰۰۶ پرتاب شد) و فالکون ۹ (اولین بار در سال ۲۰۱۰ پرتاب شد) بودند که هزینه بسیار کمتری نسبت به موشک های رقیب داشتند. موشک سوم، فالکون هِوی (برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ پرتاب شد)، برای حمل ۱۱۷۰۰۰ پوند (۵۳۰۰۰ کیلوگرم) به مدار زمین طراحی شد که تقریباً دو برابر بزرگترین رقیب آن، دلتا IV هِوی شرکت بوئینگ، با یک سوم هزینه بود. SpaceX جانشین Falcon 9 و Falcon Heavy: The Super Heavy–Starship را معرفی کرده است. نسخه اولیه Super Heavy می تواند ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم (۲۲۰۰۰۰ پوند) را به مدار پایین زمین برساند. محموله آن Starship خواهد بود، فضاپیمایی که برای حمل و نقل سریع بین شهرهای روی زمین و ایجاد پایگاه در ماه و مریخ طراحی شده است. اسپیس ایکس همچنین فضاپیمای دراگون را توسعه داد که تجهیزات را به ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) حمل می کند. دراگون می تواند هفت فضانورد را حمل کند و یک پرواز خدمه داشت که فضانوردان داگ هرلی و رابرت بنکن را به ایستگاه فضایی بین المللی در سال ۲۰۲۰ برد. اولین پروازهای آزمایشی سیستم Super Heavy-Starship در سال ۲۰۲۰ راه اندازی شد. علاوه بر اینکه مدیرعامل اسپیس ایکس بود, ماسک طراح اصلی ساخت موشک های فالکون، دراگون و استارشیپ نیز بود.
تسلا
ماسک مدتها به امکانات خودروهای الکتریکی علاقه داشت و در سال ۲۰۰۴ به یکی از سرمایهگذاران اصلی تسلا موتورز (که بعداً به تسلا تغییر نام داد)، یک شرکت خودروهای الکتریکی که توسط کارآفرینان مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ تأسیس شد، تبدیل شد. در سال ۲۰۰۶ تسلا اولین خودروی خود به نام رودستر(Roadster) را معرفی کرد که با یک بار شارژ می توانست ۲۴۵ مایل (۳۹۴ کیلومتر) را طی کند. برخلاف اکثر وسایل نقلیه الکتریکی قبلی که ماسک فکر میکرد زمخت و خسته کننده بودند، این خودرویی اسپرت بود که میتوانست در کمتر از چهار ثانیه از صفر به ۶۰ مایل (۹۷ کیلومتر) در ساعت برسد. در سال ۲۰۱۰، عرضه اولیه این شرکت حدود ۲۲۶ میلیون دلار بود. دو سال بعد تسلا سدان مدل S را معرفی کرد که به دلیل عملکرد و طراحی آن مورد تحسین منتقدان خودرو قرار گرفت. این شرکت به خاطر شاسی بلند لوکس مدل X خود که در سال ۲۰۱۵ وارد بازار شد، تمجیدهای بیشتری به دست آورد.
ماسک در سال ۲۰۱۳ که از هزینه پیشبینیشده (۶۸ میلیارد دلار) یک سیستم راهآهن پرسرعت در کالیفرنیا ناراضی بود، یک سیستم سریعتر جایگزین به نام Hyperloop، یک لوله پنوماتیکی که در آن یک محفظه حامل ۲۸ مسافر میتواند ۳۵۰ مایل (۵۶۰ کیلومتر) را طی کند، پیشنهاد کرد. فاصله بین لس آنجلس و سانفرانسیسکو را در ۳۵ دقیقه با حداکثر سرعت ۷۶۰ مایل (۱۲۲۰ کیلومتر) در ساعت، تقریباً سرعت صوت,طی کند. ماسک ادعا کرد که هایپرلوپ تنها ۶ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و با خروج محفظه ها به طور متوسط هر دو دقیقه، این سیستم می تواند شش میلیون نفر را که هر سال در آن مسیر سفر می کنند، در خود جای دهد. با این حال، او اظهار داشت که بین اجرای اسپیس ایکس و تسلا، نمی تواند زمانی را به توسعه هایپرلوپ اختصاص دهد.
توییتر
ماسک در سال ۲۰۰۹ به سرویس رسانههای اجتماعی توییتر پیوست و با نام @elonmusk به یکی از محبوبترین حسابهای این سایت تبدیل شد و تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۸۵ میلیون دنبال کننده داشت. او نسبت به معامله عمومی تسلا ابراز نگرانی کرد و در ماه آگوست او در سال ۲۰۱۸ مجموعهای از توئیتها را درباره خصوصی کردن شرکت به ارزش ۴۲۰ دلار در هر سهم منتشر کرد و خاطرنشان کرد که او “تامین بودجه” داشته است.ماه بعد، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) از ماسک به دلیل تقلب در اوراق بهادار شکایت کرد و ادعا کرد که این توییت ها “نادرست و گمراه کننده بوده اند.» اندکی پس از آن، هیئت مدیره تسلا توافقنامه پیشنهادی SEC را رد کرد، بنا بر گزارش ها، به این دلیل که ماسک تهدید به استعفا کرده بود. با این حال، این خبر باعث سقوط شدید سهام تسلا شد و در نهایت معامله سخت تری پذیرفته شد. شرایط آن شامل کناره گیری ماسک از سمت ریاست هیئت مدیره به مدت سه سال بود.اگرچه او اجازه داشت به عنوان مدیرعامل ادامه دهد. قرار بود توییتهای او توسط وکلای تسلا تأیید شود و برای تسلا و ماسک جریمهای ۲۰ میلیون دلاری وضع شد.
ماسک از پایبندی توییتر به اصول آزادی بیان، با توجه به سیاستهای اعتدال محتوا این شرکت انتقاد داشت. در اوایل آوریل ۲۰۲۲، پرونده های توییتر در SEC فاش کرد که ماسک بیش از ۹ درصد از شرکت را خریداری کرده است. اندکی پس از آن، توییتر اعلام کرد که ماسک به هیئت مدیره شرکت خواهد پیوست، اما ماسک تصمیم گرفت که مخالفت کند و برای کل شرکت به ارزش ۵۴.۲۰ دلار به ازای هر سهم، مبلغ ۴۴ میلیارد دلار پیشنهاد داد. هیئت مدیره توییتر این قرارداد را پذیرفت که او را به عنوان مالک انحصاری شرکت تبدیل می کرد. ماسک اظهار داشت که برنامههایش برای این شرکت شامل «تقویت توییتر با ویژگیهای جدید، باز کردن الگوریتمها برای افزایش اعتماد، شکست دادن رباتهای هرزنامه، و احراز هویت همه انسانها» است.
بدون دیدگاه