امن ترین برنامه های پیام رسان ۲۰۲۲
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات علمی

امن ترین برنامه های پیام رسان ۲۰۲۲
در این مقاله به بررسی بهترین پیام رسان ها جهت حفظ حریم خصوصی تان می پردازیم.
یکی از تکنیک های بسیار مهم در این زمینه رمزنگاری END-TO-END است که فقط فرستنده و گیرنده می توانند به دیتا دسترسی داشته باشند.
Signal
از نظر اکثر کارشناسان امنیتی نرم افزار سیگنال بهترین گزینه برای حفظ حریم خصوصی شماست. شرکت مادر سیگنال یک بنیاد غیرانتفاعی است که توسط یک رمزنگار آنارشیست و یکی از بنیانگذاران WhatsApp ایجاد شده است که مزیت بزرگی به حساب می آید. این سرویس توسط ادوارد اسنودن متخصص حوزه امنیت و حریم خصوصی نیز پیشنهاد شده است.
مزایا
– رمزنگاری END-TO-END
– امکانات کامل ویس و ویدیوکال و تنوع استیکر
– حذف خودکار پیام ها
– قابل استفاده در دسکتاپ
– سیستم رمزنگاری بسیار قدرتمند مشابه WhatsApp
– OPEN-SOURCE
معایب
نیاز به معرفی شماره موبایل
THREEMA
تریما سرویسی بسیار امن و با امکاناتی جذاب مانند ویس و ویدیوکال و استفاده از GPS و انتقال فایل های با حجم بالا می باشد. برای ورود نیز نیازی به دادن اطلاعاتی مانند شماره موبایل ندارید و خودش یک ID-KEY برای شما می سازد ولی برای استفاده راحت تر خودتان می توانید شماره موبایل معرفی کنید.
این نرم افزار در بین کاربران آلمانی فقط جا افتاده است و سایر کاربرها استفاده کمی از آن می کنند. به همین دلیل تنها ۴ میلیون کاربر دارد.
اما مزیت خاصی که در زمینه چت گروهی ایجاد کرده است این سرویس را بسیار جذاب می کند.
مزایا
– رمزنگاری END-TO-END
– امکانات متنوع و کاربرپسند
– حذف خودکار پیام ها
– دارای ویژگی رای گیری
– عدم نیاز به اطلاعات هویتی مانند شماره موبایل یا ایمیل
معایب
رایگان نبودن (۴ دلار)
کاربر بسیار کم
این سرویس یکی از کاربرپسندترین شبکه های چند سال اخیر با کاربران بسیار زیاد در جهان است که از امنیت و حریم خصوصی بسیار خوبی برخوردار است و از رمزنگاری END-TO-END مشابه سیگنال استفاده می کند.
WHATSAPP در سال ۲۰۱۴ متاسفانه به فیسبوک فروخته شد اما خوشبختانه برخلاف اینستاگرام که حریم خصوصی بسیار افتضاحی دارد همچنان توانسته تا حد زیادی حریم خصوصی کاربر را حفظ کند.
مزایا
– رمزنگاری END-TO-END
– امکانات متنوع و کاربرپسند
– حذف پیام ها در صورت تنظیم
– کاربر بسیار زیاد
معایب
– نیاز به اطلاعات هویتی مانند شماره موبایل یا ایمیل
– مالکیت توسط شرکت متا
TELEGRAM
تلگرام که از متد رمزنگاری مخصوص خود استفاده می کند متاسفانه ویژگی END-TO-END را فقط برای SECRET CHAT فعال کرده است و در بخش گروه نیز این ویژگی فعال نیست.
مزایا
– پر امکانات ترین سرویس
– ساخت گروه با بیش از ۲۰۰ هزار کاربر
– بازیابی دیتا و همزمان سازی آن در دیوایس های مختلف با سرعتی شگفت انگیز
معایب
عدم پشتیبانی دیفالت از رمزنگاری END-TO-END
تیمی با تفکرات متمرکز و غیرشفاف
پروتکل رمزنگاری بدون مستندات علمی جهت بررسی
اجبار دسترسی به مخاطبین شما
DUST
داست توسط مارک کوبان مشهور ساخته شده است. داست همزمان از رمزنگاری AES-128 و RSA-2048 استفاده می کند و تمرکزش روی حفظ حریم خصوصی شماست. پیام های شما را فقط در RAM شما ذخیره می کند که بعد از مشاهده خود به خود حذف می شود که از این لحاظ بسیار درجه حریم خصوصی بالاتری نسبت به سایر رقیبانش دارد.
داست از اسکرین سات جلوگیری کرده و نام کاربری شما را نیز در زمان انتقال پیام مخفی می کند. اما متاسفانه از سال ۲۰۲۰ تیم توسعه این برنامه کار جدیدی انجام نداده و به نظر نمی رسد که تیم فعالی پشت پروژه باشد.
مزایا
رمزنگاری قدرتمند
استفاده از بلاکچین
رمزنگاری END-TO-END
معایب
امکانات به نسبت کمتر از رقبای بالا
عدم پشتیبانی مناسب
غیر از این موارد پیام رسان های خوب دیگری مانند WIRE و WICKR ME هستند که کاملا OPEN-SOURCE بوده و امنیت خوبی دارند. مخصوصا WICKR را احتمالا زیاد در دستان هکرها و متخصصان امنیتی مشاهده کرده اید که در زمینه امنیت واقعا کم نظیر است و اطلاعات حساس دیتا مثل زمان ارسال و محل جغرافیایی را در بخش متادیتا اصلا ارسال نمی کند و خود دیتا را نیز سریعا پاک می کند. اما خرید این نرم افزار جذاب توسط آمازون در سال ۲۰۲۱ زنگ خطری برای کاربرانش بود که به امکانات به نسبت کمتر از رقبایش عادت کرده بودند.
نتیجه گیری
عملا پیام رسانی که کاربر فعال ندارد قابل استفاده نیست. پس سه گزینه اصلی برایمان می ماند. TELEGRAM نسبت به SIGNAL متادیتای بیشتری ذخیره می کند و IP و محل جغرافیایی پیام را حتی در حالت سکرت چت برای گیرنده ارسال می کند ولی SIGNAL تنها لحظه ارسال پیام را در متادیتا قرار می دهد. همچنین تردیدهایی درباره ی سازندگان TELEGRAM و روابط شان با دولت روسیه وجود دارد.
WHATSAPP نیز برعکس TELEGRAM و SIGNAL جلوی اسکرین شات را نمی گیرد و برخلاف سیگنال ویژگی جلوگیری از ذخیره تایپ را ندارد. با این شرایط به نظر می رسد SIGNAL در زمینه حفظ حریم خصوصی کاربر بی رقیب است.
از طرفی حریم خصوصی انتخابی معنی نمی دهد. شما نمی توانید یک روز خودتان را به همه نشان دهید و از خانه تان خارج شوید و روز بعد تصمیم بگیرید ماسک بزنید و باز از همان خانه خارج شوید و انتظار ناشناس ماندن داشته باشید. درواقع TELEGRAM بهترین حریم خصوصی را در برابر دیگر کاربرها به شما می دهد اما خودش به دیتای شما دسترسی کامل دارد.
جهت بررسی حریم خصوصی اینستاگرام نیز کافیست کمی در اینترنت جستجو کرده تا مرحله به مرحله راه نفوذ به حریم خصوصی هر فردی را طی نمایید یا اگر مایل نیستید با جستجو در اخبار موارد زیادی از استفاده از دیتای کاربران اینستاگرام توسط نهادهای نظارتی به راحتی و با اجازه شرکت متا را مشاهده می کنید.
بدون دیدگاه