استارلینک
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات علمی

استارلینک:
تا سال ۲۰۲۰ اینترنت استارلینک به ۴۴ هزار کاربر در ۳۶ کشور خدمات می دهد و تقریبا ۳۰۰ ماهواره در فضا فرستاده است.
در سال ۲۰۲۲ آنها می خواهند ۵۲ ماهواره جدید نیز ارسال کنند.
ماهواره های استارلینک فقط ۴۸۳ کیلومتر با زمین فاصله دارند در حالی که ماهواره های اینترنت ماهواره ای قدیمی ۳۵۴۰۰ کیلومتر فاصله داشتند.
شما برای استفاده از این اینترنت فقط به یک دیش ماهواره و یک روتر وای فای نیاز خواهید داشت اما برعکس تبلیغات ذکر شده مبنی بر رایگان بودن این اینترنت کاربران مبلغ ۶۰۰ دلار بابت دیش ماهواره به استارلینک پرداخت کرده و در عوض اینترنتی با نوسان بسیار و غیر پایدار دریافت کرده اند.
همچنین نگرانی هایی وجود دارد که تعداد بالای ماهواره های استارلینک که در فاصله ای بسیار نزدیک از زمین قرار دارند منظره آسمان شب را خراب خواهند کرد و باعث آلودگی فضایی می شوند.
ایلان ماسک برای حل این مشکلات وعده ی افزایش سریعتر تعداد ماهواره ها و قرار دادن یک محافظ برای غیر قابل دیدن شدن نور ماهواره ها را وعده داده است!!!
استارلینک بهترین خدمات را در آمریکا ارائه می دهد زیرا تمرکز ماهواره هایش روی آمریکاست با این وجود میانگین سرعت در آمریکا برای استارلیتک تنها ۹۷ مگابیت در ثانیه بوده که بسیار هم ناپایدار می باشد و سرعت آپلودش ۱۹ مگابیت در ثانیه بوده است و میانگین پینگ ۴۵ میلی ثانیه را می دهد که از سایر اینترنت های ماهواره ای بسیار بهتر است.
اما باز استارلینک توانایی رقابت با اینترنت کابلی را ندارد. میانگین سرعت اینترنت کابلی (که اکثرا فیبرهست ) در آمریکا ۱۱۵ مگابیت در ثانیه با پینگ ۱۵ میلی ثانیه است که بسیار پایدارتر هم می باشد.
اما در بهترین حالت در حال حاضر استارلینک می تواند ۲۰۰ مگابیت در ثانیه سرعت در دانلود در اختیارتان بگذارد در حالیکه فیبرنوری به راحتی ۱۰ گیگابیت در ثانیه سرعت در اختیار کاربر به طور مساوی برای دانلود و آپلود قرار می دهد .
ایلان ماسک با افزایش ماهواره هایش وعده ی ۱۰ گیگابیت در ثانیه را برای دانلود می دهد و فیبر نوری با استفاده از تکنیک
CP-OFDM در چند سال آینده وعده سرعت بالای ۱۰ گیگابیت در ثانیه تا ۳۱۹ ترابیت در ثانیه را می دهد که البته در محیط آزمایشی اجرایش کرده است.
دقت کنید که استارلینک همواره در آپلود مشکل جدی دارد و راه حلی هم برای آینده در این مورد ارائه نداده است در حالی که فیبر نوری سرعت آپلود برابر با دانلود را ارائه می دهد و با توجه به داشتن پینگ زیر ۱۰ برای بازی و استفاده های تخصصی مناسبتر است.
ایلان ماسک هدف خود را ارائه اینترنت رایگان برای مناطق روستایی و کشورهای بدون زیرساخت مناسب اینترنت اعلام کرده است در حالیکه هنوز کوچکترین اقدامی در کشورهای آفریقایی انجام نداده است و همچنین برخی این اینترنت را به عنوان پشتیبانی برای اینترنت فیبر نوری معرفی می کنند که با توجه به خرج بسیار بالا و آلودگی فضایی این پروژه عملا توجیه پذیر به نظر نمی رسد و برخی هم اعتقاد دارند که ایلان ماسک حتی به وعده خود برای رسیدن به سرعت ۲ گیگ بر ثانیه نزدیک هم نخواهد شد زیرا حداقل ده هزار ماهواره دیگر باید به فضا بفرستد که با سالی ۳۹ ماهواره که حداکثر رکوردش مربوط به سال ۲۰۱۹ بوده است عملا غیرممکن به نظر می رسد. همچنین ترافیک فضایی و مشکل زباله های فضایی هم در آینده خطرات جدیدی ایجاد خواهد کرد.
امنیت ضعیف در اینترنت ماهواره ای نیزمشکلی جدی بوده و حفظ حریم خصوصی نیز بسیار مشکل تر از اینترنت امروزی خواهد بود.
tachus
بدون دیدگاه